Vargspeglingen vann publikens pris!

Igår var vi på Fotomässan i Stockholm, i första hand för att närvara vid prisutdelningen i Vilda Blickar. Den här fototävlingen arrangerades av Svenska Rovdjursföreningen och InsideNature naturfotoresor, och förstapristagaren skulle få en fotoresa till Alaska. Redan innan söndagen stod det klart att av de 250 inskickade tävlingsbidragen hade jag fått med två bilder bland de 12 finalbilderna. Dessutom ska tre av mina bilder finnas med i Svenska Rovdjursföreningens kalender nästa år.

Varg / Grey Volf (Canis lupus)
Min vargbild, tagen i Borås djurpark, vann publikens pris på fotomässan.

Vann gjorde Gunnar Aus med en djurparksbild på badande björnar. Enligt de uppställda reglerna skulle bilder på vilda djur premieras, så att Gunnars bild vann ändå säger ju något om styrkan i hans vinnarbild. Mina egna två bilder placerade sig inte bland de tre första, men de tog hem ett par specialpriser. Vargbilden fick förstapriset av Scandinavian Photo och samma bild fick publikens pris, framröstad av mässbesökarna. Min lodjursbild kom tvåa enligt publikrösterna.

Lodjur / Lynx (Lynx lynx)
Publiken placerade min lodjursbild som tvåa. Även den här bilden tagen i Borås djurpark. De här två bilderna, samt en kungsörnsbild kommer med i Rovdjursföreningens kalender nästa år.

Länken till Youtubefilmen nedan beskriver den trevliga stämning kring arrangemanget och filmsekvenserna i början på björnarna får ju en att bli riktigt sugen på att sätta sig i ett björngömsle vid finsk-ryska gränsen!

http://youtu.be/B_tK7x5LVnM

Posted by Lars Petersson at 8:04 PM