Hemkommen från Västpapua...

…ja, sedan en vecka faktiskt! Men denna vecka har gått i återhämtningens tecken, och försök att ta mig ur tröttheten som en segdragen lunginflammation innebär. Men nu är det hög tid att se framåt igen och ta tag i alla bildminnen. Både de som fastnat på näthinnan men framför allt de som sitter på minneskorten. Tillsammans såg vi en liten bit över 300 fågelarter och av dessa lyckades jag plåta på ca 160 arter med varierande resultat. Att vara fågelfotograf på Nya Guinea visade sig bjuda på stora utmaningar, precis som jag befarat. Eller kanske jag skulle säga hoppats på? Det är ju trots allt ganska tillfredställande att få komma hem med bildmaterial på så pass många svårsedda djur som ligger långt utom räckhåll för de flesta. Nya Guineas skogar kan dessutom vara särdeles mörka och regniga. Och ja, jag hade problem med fukt och imma i utrustningen i slutet av resan.

Wilson's Bird-of-paradise (Diphyllodes respublica)
Nu tar jag tag i bilderna från Västpapua. Och det finns sååå mycket mer än Wilson's BOP!

Jag är riktigt nöjd med ett inköp jag gjorde innan resan, en EOS 6D som är en av Canons senaste kameror. Den visade sig vara särskilt duglig när ljusförhållandena var snåla. Jag kunde skruva upp ISO-läget till 25600 och därmed slippa använda blixt men ändå få användbara bilder. Jag kommer att ta hela hösten på mig för att pyssla med de här bilderna, och varva blogginläggen här med äventyren på hemmaplan…

Men före Nya Guinearesan startade var jag och Jonas några dagar på Java. Vi besökte nationalparkerna Gede Pangrango och Halimun och fick se de flesta av de Javaendemer som finns på västra sidan. Under de senaste dagarna har jag tagit tag i bilderna därifrån och lagt upp dem i ett galleri.

Javan Tesia (Tesia superciliaris)
Javan Tesia är pytteliten, nästan stjärtlös och endemisk för Java.

Fire-tufted Barbet (Psilopogon pyrolophus)
Fire-tufted Barbet, en lika ljudlig som spektakulär fågel!

Javan Trogon (Apalharpactes reinwardtii)
Javan Trogon är en av höjdararterna vid Gunung Gede Pangrango!

Eyebrowed Wren-Babbler (Napothera epilepidota)
Eyebrowed Wren-Babbler i undervegetationens dunkel tagen med ISO 25600! Det funkar!!

Banded Broadbill (Eurylaimus javanicus)
Banded Broadbill i botaniska...

Sunda Forktail (Enicurus velatus)
Forktails är själva sinnebilden för skådning i Asien..

Posted by Lars Petersson at 10:26 PM