Utvalda arter
Senaste inlägget Senaste inlägget

Vinterfiskaren

Kungsfiskaren är en av våra mest färggranna fåglar och en stor favorit för många fågelskådare. Den finns högt upp även på min topplista, men det är inte ofta jag får chansen att se den på riktigt nära... Läs mer >

Välkommen till My World of Bird Photography! Den här sidan representerar de 5098 fågelarter (juli 2020) som jag har fotograferat världen över under de senaste två decennierna. Mina foton har använts i hundratals böcker och tidskrifter, och eftersom jag alltid engagerat mig i miljö och fågelskydd, skänker jag bildmaterial till icke-kommersiella organisationer, utbildning och forskning. Detta kommer att fortgå med denna återlanserade sida, som ursprungligen gick ”live” 2008.

Om du söker efter bilder av någon art bör du använda sökfunktionen i menyn. Inne i gallerierna kan du sortera bilderna efter datum, namn, taxonomi etc… Fram och tillbaka. Hittar du ett foto du vill använda ska du höra av dig till mig via kontaktformuläret. Taxonomi och engelska namn avser att följa IOC World Bird List. Generellt använder jag inte svenska namn på arter utanför Västpalearktis.

Må väl/
Lars Petersson