Första fyndet i länet för Sälgskimmerfjäril!

Sälgskimmerfjärilen vid Rastavallen! 

Jag är på väg hem från en lång och givande morgon vid Kävsjön och Marieholm. Värmen är tryckande och termometern visar snart 30 plus för vilken dag i ordningen…? Hungrig och trött tar jag genvägen över Rastavallen då jag bara ett par hundra meter hemifrån plötsligt får ställa mig på bromsen! Det är ju grusväg så jag glider över eller förbi den stora fjärilen som suttit mitt på vägen. Innan jag hunnit ur bilen vet jag att det var en aspfjäril, och nu är den förstås redan borta. (Nu kom jag inte ihåg vilken svordom som yttrades, och jag ska för den delen försöka sluta att dramatisera).

Jo, den första och enda gången jag sett denna stora och ovanliga fjäril var 29 juni 2006, strax söder om Voxtorps kyrka. Alltså inte så långt hemifrån den gången heller. Då lyckades jag få några riktigt dåliga bilder, men eftersom dagens fjäril ständigt återkom till samma kvadratmetrar lyckades jag nu något bättre. En skön revansch! Så småningom gör jag ett fjärilsgalleri, men det lär dröja….

Upplagd av Lars Petersson kl. 13:53